dimecres, 12 de febrer del 2014

Volem recuperar el conveni i negociar els salaris plurianualment


Es fa evident que l’estratègia de la direcció donant per liquidats els Convenis de TV3 i Catalunya Ràdio i emprenent la via de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, és imposar-nos UNA NOVA RETALLADA DE SOUS I SALARIS.


PER QUÈ NO HEM D’ACCEPTAR CAP MÉS RETALLADA DE SOU?

1.  Els nostres sous i salaris ja han perdut més del 30% del poder adquisitiu des de 2011: El 5% del RAV, el 7,14% de la paga extra que ens treuen des de 2012, tota la part social perduda del Conveni (entre un 3 i un 6% més segons el treballador), la retallada de nòmina variable, l’augment de jornada i el 8,8% dels IPC no cobrats des de 2010. 

2.  En el conjunt de la CCMA estan acomiadant 280 persones per l’ERO-PAC, a més de la liquidació de contractes temporals i dels corresponsals territorials. Des de 2013 fins a 2017 la massa salarial caurà 42,8 milions d’euros en total (en 4 anys) per efecte dels acomiadaments. La rebaixa de la massa salarial és més gran cada any que passa i és de 15,5 milions d’euros per any a partir de 2017. 

3.  La direcció vol fer pagar als treballadors en forma de rebaixa de sou 11 milions de dèficit de l’any passat que NO vam provocar nosaltres sinó ells (bàsicament, s’arrossega una partida de 10 milions per la suposada venda de l’edifici de Catalunya Ràdio a la Diagonal que mai es va produir però va ser col·locada com a ingrés al pressupost 2012). A més es redueixen PER DECRET 15 milions de la partida de sous i salaris de 2014. Només perquè segueixen el dogma neoliberal que el capítol 1 de sous i salaris no pot superar el 35% de tot el pressupost. A on va a parar el que no es gasta en sous i salaris? A compra de productes i serveis. Més clar, a EXTERNALITZACIÓ I PRIVATITZACIÓ. Ja han començat el procés amb el Departament Comercial, la sastreria o l’equip d’auxiliars tècnics d’exteriors del programa “Divendres”. 

4.  Amb la rebaixa de massa salarial per efectes del PAC n’hi ha de sobra per cobrir els 15 milions que DIUEN QUE NO TENEN per pagar sous i salaris. La rebaixa del PAC són 42,8 milions. Però això sí, en 4 anys. Ells volen treure’ns-ho del sou aquest any 2014, tot de cop i PER SEMPRE. 

5.  Els pressupostos 2014 són un frau. Mentre redueixen el capítol 1, hi ha altres partides de despeses que no es redueixen: plató d’Informatius, contracte de la Fórmula 1, lloguer de Ganduxer / Via Augusta. Els ingressos de Publicitat es redueixen respecte a 2013, ara que tots els experts preveuen un CREIXEMENT DE LA PUBLICITAT a la televisió entre un 7 i un 8% per a 2014. 

6.  Fins i tot si Duart i Farré arriben a reconèixer l’aportació de 7,5 milions d’euros del pressupost de Presidència, ens proposaran una reducció de sou d’un 7-7,5%. NO L’ACCEPTEM. Ens han fet massa trampes amb aquest pressupost. És perfectament possible fer UN PACTE SALARIAL A 4 ANYS VISTA on es redueixin els sous astronòmics dels directius i els complements fora de conveni i que la resta, els treballadors que cobrem un sou regulat per conveni, iniciem la recuperació del poder adquisitiu dins d’aquests 4 anys.