dimecres, 16 d’abril del 2014

ARA DUART AMENAÇA AMB ATURAR PRODUCCIONS FINS A FINALS DE MAIG


Des de la compareixença de Brauli Duart a la Comissió de Control del Parlament de la setmana passada planen noves amenaces sobre la plantilla i sobre la producció interna i  externa de TV3. Duart va condicionar els projectes de producció previstos pel 2014 als acords amb els treballadors.

El director de TV3, Eugeni Sallent, ha confirmat en una breu conversa amb membres de la secció sindical de CC.OO., la decisió de la CCMA de frenar algunes produccions previstes. L’aturada d’aquests contractes de producció és “temporal” i depèn del que passi amb els acords de finals de maig.

La minisèrie de producció externa “1714, el preu de la llibertat', i la producció associada  “Com Som” són dos exemples d’incompliments de la CCMA amb el sector audiovisual i amb les pròpies estructures de producció interna de programes.

Sobre “1714”, al blog de la productora diuen:  “A primers de febrer la direcció de Televisió de Catalunya (TVC) ens va comunicar verbalment que l’administrador de la mateixa es negava a donar compliment als compromisos ja assumits per dur a terme la minisèrie “1714 el preu de la llibertat’”.

“Com Som” és un programa amb guió de Reset TV (Mainat i Cruz), que s’havia de començar a fer amb personal i recursos propis de TV3. Es tracta d’11 programes pel gran públic, que s’emetrien en prime time els dissabtes i que requereixen dos dies de gravació setmanal amb els equips tècnics de TV3. La decisió de la CCMA d’ajornar la posada en marxa del programa ha sorprès tothom.

Hem preguntat a Eugeni Sallent sobre el conflicte generat per l’anunci de suspensió del Servei Català de doblatge que estava assumint la CCMA des de 2005 i que ha provocat la mobilització dels sectors afectats per l’eliminació unilateral del servei. Finalment, es continuarà fent el doblatge dels DVD’s de les pel·lícules que s’estrenen a Catalunya. La CCMA destina al Servei Català de doblatge un milió i mig del seu pressupost ordinari.

Les decisions dràstiques i sobtades que Duart emprèn, i que sovint ha de rectificar com en el cas del doblatge, provoquen un clima d’inestabilitat intern i extern que perjudica a tothom: al sector audiovisual i a la producció interna.

Duart torna a intentar, amb ultimàtums i amenaces de deixar de fer producció, que els treballadors acceptem una nova retallada de salaris i de conveni que sap molt bé que vàrem rebutjar amb contundència en Referèndum. Ens volen fer pagar un dèficit que no correspon assumir a la plantilla, a la que ja s’ha forçat a retallades prop del 30% de salari, acomiadaments col·lectius, pèrdua de drets laborals i amenaça de privatitzacions. Mentre els alts directius continuen mantenint sous de 90 i cent mil euros. No ens deixarem intimidar.

Tot indica que el mes de maig tornarà a ser temps de mobilització en el que haurem de tornar a lluitar per tornar a demostrar que no acceptem més retallades, amenaces ni ultimàtums.

Hem de seguir actius i mobilitzats front a les amenaces i provocacions, i la primera cita que proposem és dimecres 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a la plaça Catalunya, a la parada reivindicativa que promou el Comitè d’empresa

Sant Joan Despí, 16 d’abril de 2014