dissabte, 26 d’abril del 2014

CAP A UNA NOVA LLEI DE LA CCMA/ CONVERSA AMB ARTUR MAS/SEGUIM AMB LA NEGOCIACIÓ I LA MOBILITZACIÓ

CAP A UNA NOVA LLEI DE LA CCMA
La reforma de la llei de la CCMA ha donat un tomb en el ple del Parlament del 24 d’abril. CiU, ERC, ICV-EUiA, PSC i CUP han decidit retirar les seves esmenes a l’avantprojecte de llei i elaborar la nova llei mitjançant una ponència. Esperem que aquesta sigui una oportunitat per desgovernamentalitzar la CCMA, per obrir-la a una societat plural, social i políticament, i que permeti la participació dels treballadors en la gestió de l’empresa -en les intervencions d’alguns diputats a la tribuna d'oradors s'ha parlat de la cogestió-. Confiem també que canviïn els actuals directius per deixar enrere l’era Duart i que en el futur els òrgans de direcció de CCMA no siguin autoritaris i personalistes.

CONVERSA AMB ARTUR MAS
Dijous a la nit un petit grup de treballadors, i membres del Comitè d'empresa, hem pogut parlar amb el President Artur Mas quan ha arribat per ser entrevistat al programa ".CAT". Li hem transmès la nostra preocupació pels dos anys de continuat conflicte laboral a la Corporació, pels acomiadaments, les retallades i amenaces de privatització. Li hem lliurat el document de l'Assemblea Nacional Catalana contrària a la privatització de Comercial de TV3, i també un article del Diari ARA en que es fa referència al "topall" salarial pels directius de les empreses públiques Mas.
Si, com diu Mas a la carta que ens ha enviat, 2014 és l’any de l’inici de la recuperació, això s’ha de notar en la negociació de conveni de TV3.

SEGUIM AMB LA NEGOCIACIÓ
Després de Setmana Santa, continuen les reunions de les comissions on s’està negociant el que ha de ser el nou Conveni. La posició de CCOO és clara: No acceptem cap més retallada de sous de conveni, hem d’iniciar la recuperació de poder adquisitiu en un conveni plurianual, l’equiparació de tots els treballadors de la CCMA, i les retallades han de ser pels sous escandalosos dels directius, establint un salari màxim a la CCMA. No entrarem a desmantellar l’estructura d’horaris del nostre Conveni per aconseguir rebaixar unes dècimes una retallada de sou que la direcció segueix volent imposar..

SEGUIM AMB LA MOBILITZACIÓ
Després de l’acció a la plaça Catalunya per la diada de Sant Jordi, demà dissabte 26, anirem a la convocatòria per a una nova acció de “Totsjuntssommajoria”: totes i tots amb les samarretes vermelles a les 17 hores entre Torre Calatrava i l’Estadi de Montjuïc.
I pel maig, haurem d’estar preparats per a noves aturades si la direcció manté les seves pretensions de retallar-nos més els sous, el conveni, i l’empresa privatitzant Comercial.