dimarts, 31 de maig del 2011

Comunicat del Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio

Benvolguts companys,

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha decidit suspendre, de moment, l'aplicació d'una reestructuració de la plantilla de Catalunya Ràdio. Després de la reunió que han mantingut aquest dimecres, ens han comunicat que accepten modificar alguns aspectes de la nostra proposta actual i esperaran fins a saber quin és el nou posicionament dels treballadors de Catalunya Ràdio.




Ja us vam informar que, dilluns passat, el president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, senyor Enric Marín, i el director de Catalunya Ràdio, senyor Ramon Mateu, ens van comunicar que no hi havia possibilitats de negociar res més sobre la nostra proposta. Consideraven que el procés estava tancat i que, a més, no podien modificar res del nostre preacord de conveni perquè la seva intenció era que totes les empreses del grup tinguessim les mateixes condicions, i TVC ja havia dit que sí a un document, segons ells, igual que el nostre. Vam tornar a insistir que el tracte no era igualitari i que el nostre preacord de conveni no era el mateix que el de TVC, i vam preguntar quines possibilitats teníem d'avançar en aquesta direcció. En aquella trobada, i en altres de posteriors, se'ns va fer veure que sí, que hi havia aquesta opció d'igualar-ho i que, si el comitè feia un gest, també hi havia la possibilitat d'ajornar la reestructuració de la plantilla.



Després de debatre-ho entre els membres del comitè, vam entendre que, per respecte als treballadors de Catalunya Ràdio, havíem d'explorar la possibilitat de modificar la nostra proposta en tot allò que poguéssim i, un cop arribats al final, tornar a platejar-vos-la per veure si en teníeu prou amb els canvis introduïts o encara havíem d'aspirar a més. És per això que dimarts vam enviar un escrit al Sr. Enric Marín i a tots els membres del Consell de Govern. En aquest escrit, el comitè de Catalunya Ràdio no reconsiderava la seva posició ni obviava, en cap cas, els resultats de la votació dels treballadors. Només obria la porta a possibles modificacions que permetessin igualar la nostra proposta a la de TVC amb el compromís de traslladar-les als treballadors. S'insistia que sempre hem estat oberts a una reducció del 5% del nostre salari de manera temporal, que sempre hem demanat l'increment del 0,3% durant les negociacions i que volíem el manteniment del volum de la plantilla actual, que inclou, per nosaltres, treballadors fixos, temporals, mercantils i subcontractats. També hi dèiem que si podíem avançar per modificar la nostra proposta i igualar-la a la de TVC, el comitè traslladaria els canvis als treballadors perquè la tornessin a valorar. Res més que això.



Aquest dimecres hem rebut un comunicat del president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals on ens explica que han estudiat el nostre escrit i que "el Consell ha acordat acceptar una modificació de la proposta de preacord perquè la pugueu traslladar als treballadors". Aquesta modificació consisteix en "l'increment del 0,3 per a l'any 2010 i explicitar la plantilla reconeguda". El president del Consell de Govern també diu que el procés de negociació s'ha acabat i que el Consell ha instat al director de Catalunya Ràdio que comenci a treballar en el "procediment d'acomiadaments objectius de Catalunya Ràdio", tot i assegurar que la seva aplicació "resta a l'espera que ens feu arribar la decisió definitiva dels treballadors de Catalunya Ràdio sobre aquesta modificació".



Durant el dia d'avui, hem de rebre la nova proposta redactada i modificada per la direcció de Catalunya Ràdio. Serà una proposta nova, amb petites modificacions, com ja us hem explicat, i que, en principi, ens ha d'igualar a la de TVC. Quan la tinguem, la valorarem amb els nostres assessors i, posteriorment, ens reunirem amb tots vosaltres per valorar la possibilitat de tornar a votar o no.



El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio sempre ha defensat, durant les negociacions, unes aspiracions màximes, com correspon a qualsevol comitè. Mai s'ha negat a negociar una rebaixa del 5% del salari. Sempre ha estat obert a parlar i sempre ha treballat i treballarà per aconseguir les màximes garanties i els màxims beneficis per a la plantilla de Catalunya Ràdio. Sempre hem tingut present quina és la voluntat que van manifestar els treballadors en la votació del 20 de maig, que és rebutjar la proposta que, a hores d'ara, encara tenim. I, tot i les pressions, sempre ha treballat i treballarà per arribar al final de qualsevol procés negociador com el d'ara. És per això que hem considerat fer aquest gest per intentar millorar el preacord de conveni presentat fins ara per la direcció de Catalunya Ràdio. Ens tocarà, entre tots plegats, decidir si trobem suficients o no aquestes millores.



El vostre comitè



Barcelona, 26.05.11