dissabte, 12 d’octubre del 2013

EN LLIBERTAT EL TREBALLADOR DE TV3 DETINGUT DIJOUS PASSAT EN L'AFER DE LA FILTRACIÓ DE L'ERO

Un grup d'unes 20 persones entre familiars, amics i companys de feina hem rebut al treballador de TV3 que ha sortit en llibertat aquest dissabte després de més de 48 hores retingut a la comissaria dels mossos d'esquadra de Gavà.

L’hem rebut amb aplaudiments i emoció, perquè el considerem innocent dels càrrecs que se li atribueixen i perquè considerem del tot desproporcionat el rigor i la pressió a què l’han sotmès a ell i a la seva família.

Ha quedat en llibertat amb el càrrec de “descobriment i revelació de secret” en relació a la filtració de dades sobre l'ERO que projectava la direcció de la CCMA. El cas es jutjarà més endavant en un jutjat de Barcelona.

Un altre aspecte inquietant d’aquest succés és el fet que, durant 14 mesos, els treballadors hem estat sotmesos a una investigació policial secreta de la qual no en coneixem els límits.

D’altra banda, cal recordar que la informació que va sortir del correu de la direcció de la CCMA fa 14 mesos, ha resultat ser certa: aquest agost passat, han tancat un procediment col·lectiu de 205 acomiadaments. Els fitxers filtrats el 2012, contenien dades amb les retribucions de tot el personal, (exceptuant els sous de la direcció de la CCMA, de TV3 i de Catalunya Ràdio). Es tractava d'una informació salarial llargament reclamada pels representants dels treballadors. Actualment, i després d'acomiadaments i retallades salarials a la plantilla, la direcció segeix cobrant per sobre dels 90 i cent mil euros anuals.

Sant Joan Despí, 12 d’octubre de 2013