dimarts, 9 de febrer del 2010

DESPRÉS DE LA VAGA

Dijous passat, els treballadors de TVC van seguir majoritàriament la convocatòria de vaga feta pel Comitè d’Empresa. No entrarem en guerres de xifres, tothom que era a les instal•lacions de Sant Joan Despí les hores de l’aturada ho va poder veure per ell mateix. Les dades de participació donades als mitjans de comunicació per part de la direcció el dia següent confirmen els intents de desinformació que ja va practicar en els comunicats (sis) que va emetre abans de la vaga, en què intentava introduir confusió i manipular les posicions que ha mantingut en les negociacions.
Passades les dues del migdia, que és el moment que hi ha més treballadors en un dia normal, el recompte fet pel Comitè de vaga pels departaments, va donar el resultat de 123 empleats que no van fer la vaga.

Feia més de 10 anys que no es feia una vaga pel conveni a TVC. Atès el creixement de la plantilla durant aquests anys, ben bé la meitat dels treballadors no havien participat mai anteriorment en una Vaga pel conveni. És una dada rellevant. La Vaga és un Dret dels treballadors, probablement l’instrument més important per la defensa dels seus interessos i s’ha d’exercir amb naturalitat.


ARA HEM DE DONAR UNA OPORTUNITAT A LA NEGOCIACIÓ

Esperem que la direcció corporativa interpreti correctament la situació i deixi de banda actituds menyspreadores cap als treballadors que, per exemple, la van dur a anunciar pels diaris la congelació salarial al 2009 quan tot just s’havia iniciat la negociació del conveni.

El Comitè de Vaga va fer una oferta el dia abans de la vaga que hauria permès desconvocar-la. Va ser rebutjada. Un dels punts presentats situava el 15 de març com a data límit per arribar a un acord satisfactori per totes les parts. Són cinc setmanes, temps suficient per poder arribar a un acord.


Sant Joan Despí, 8 de febrer de 2010