dilluns, 1 de febrer del 2010

El comitè d'empresa de TV3 convoca vaga per la negociació del seu conveni. Suport de CCOO de Catalunya

Dijous, 4 de febrer, de 12 a 16 h


El comitè d'empresa de TV3 ha convocat 4 hores de vaga dijous 4 de febrer, de 12 a 16h. La convocatòria de la vaga és la culminació d'una negociació de conveni interminable que ha acabat amb la paciència dels treballadors que en les assemblees parcials han donat un contundent suport a la convocatòria de vaga del comitè. El pròxim dimarts, 3 de febrer, està convocada l'assemblea general de treballadors per valorar l'estat de les últimes negociacions.

La proposta de preacord presentada pel comitè d'empresa inclou, entre altres punts, el pacte per al manteniment de la producció interna, l'aplicació de la Llei de conciliació de la vida laboral i la familiar, la cobertura de les vacants de les prejubilacions voluntàries, i la recuperació salarial durant els anys de vigència del conveni; recuperar el que disposava la Llei de pressupostos per al 2009, any en què els salaris han estat congelats; garantia d'IPC i increment d'1,2 durant la vigència del conveni.

Suport de CCOO de Catalunya

El Sector de Mitjans de Comunicació de CCOO de Catalunya dóna tot el seu suport als companys de TV3 en aquesta acció per aconseguir una bona i acceptable negociació del conveni col•lectiu. Creiem que en temps de seriosa crisi dels mitjans de comunicació és més necessari que mai que els treballadors puguin exercir la seva tasca informativa en unes excel•lents condicions de treball i qualsevol destorb en la via del diàleg redueix l'eficàcia i la dimensió social del mitjà. La CCRTV, pel fet ser una entitat pública, ha de considerar molt curosa d'aquesta dimensió i no malmetre la concertació laboral que ara mateix s'expressa en la negociació del conveni col•lectiu.