diumenge, 14 d’octubre del 2012

AVUI REFERÈNDUM


Si seguim igual, el reguitzell de retallades no s'aturarà i ens trobarem al damunt un Pla de viabilitat que, pel secretisme en que es porta i les pròpies manifestacions de la direcció, augura el pitjor. El referèndum d'avui ha de ser un punt d'inflexió per capgirar les relacions laborals, per defensar el model d'empresa i per mantenir els llocs de treball.

La teva participació és indispensable. El futur de tots està en joc.

LLUITEM PEL FUTUR!


VOTA SÍ A LA MOBILITZACIÓ !



LES RELACIONS LABORALS
La setmana passada la direcció va comunicar una nova retallada: la reducció del complement per IT en les baixes per malaltia. També va confirmar que s'eliminarà la paga extra de Nadal.

Noves mesures que s’afegeixen a:
  • l’eliminació del fons social
  • l’eliminació de l’ajuda per fills
  • l’eliminació de l’aportació al pla de pensions
  • l’eliminació de la subvenció al menjador
  • l’eliminació de les dietes a Sant Joan Despí
  • l’increment de la jornada
  • la retallada de més d'un 15% en els salarials

Totes aquestes retallades s'han fet per decret o per acord de govern i sense negociació col·lectiva, convertint el Conveni en paper mullat. Menys la del 5%, acceptada voluntàriament en el passat referèndum. Que es mantingui o retorni aquesta retallada és potestat exclusiva de la Direcció. El Comitè d'empresa ha demanat que se'ns retorni el desembre, ja que ens apliquen retallades molt superiors, però la Direcció s'hi nega.

EL FUTUR DE TV3
La Direcció va encarregar un estudi a Price Waterhouse sobre la viabilitat de l’empresa i del que no dona cap informació. Com tampoc ha dit res ni de l'anterior estudi encarregat a Accenture ni de la proposta del Comitè d'empresa sobre el futur Contracte Programa.

Mentrestant, els directors de CCMA i la TVC, Brauli Duart i Eugeni Sallent, no paren de dir que l'empresa és gegantina i inviable. Donen els mateixos arguments que els mitjans de comunicació amb interessos en televisions i productores privades, amb la intenció de reduir la televisió publica a la mínima expressió pel seu benefici particular.

Aquest mateixos directius ens assenyalen als treballadors davant l'opinió pública com a culpables de la suposada inviabilitat de l'empresa. Els qui des de fa gairebé 30 anys estem oferint un servei públic de qualitat reconegut per tothom; els qui hem mantingut un projecte capdavanter mentre les direccions se succeïen; els qui patim totes les retallades i ara estem amenaçats de perdre el lloc de treball.