dijous, 4 d’octubre del 2012

UN REFERÈNDUM PER ANAR A LA VAGA


Aquesta setmana estem vivint les conseqüències de l’increment de la jornada de treball decretat pel Govern Rajoy amb la complicitat del Govern Mas, que acata el decret del Govern espanyol malgrat que el Consell de garanties estatutàries de la Generalitat de Catalunya ha dictaminat que és una decisió anticonstitucional i vulnera l'Estatut d'Autonomia.

L’aplicació matussera d’aquest increment està provocant confusió i molt malestar. La direcció de recursos humans i molts caps de departament aprofiten per desregular altres aspectes horaris recollits en conveni i per reduir els complements de nòmina variable basats en el preu/hora. Alhora s’han reorganitzat els centres de planificació dels treballadors d’explotació tècnica i de serveis artístics. En tots dos casos prevalen criteris funcionarials per sobre dels productius.

L’objectiu d’aquestes mesures no és produir més ni millor i, sense més producció, la conseqüència serà la reducció d’ocupació.

Què s’ha de fer?” “Què es pot fer?” “ Alguna cosa s’ha de fer”.

Aquests són els comentaris freqüents que ens estem fent tots aquests dies. Els mateixos que ens hem fet quan ens han tret mitja paga al juliol, les ajudes familiars, el fons social... o ens han anunciat que ens trauran la paga de desembre.

CONTRA L’INCREMENT I DESREGULACIÓ DE LA JORNADA DE TREBALL
CONTRA LES CONTINUES RETALLADES SALARIALS
 PEL MANTENIMENT DE LA PRODUCCIÓ
PEL MANTENIMENT DELS LLOCS DE TREBALL
FARTS D’AMENACES D’ERO I EXTERNALITZACIONS 
HEM DE FER VAGA 

En aplicació de l’acord unànime del Comitè d’Empresa, referendat a l’Assemblea general, els pròxims dies 14 i 15 d’octubre celebrarem un referèndum per aprovar un calendari d’aturades parcials durant els pròxims mesos, que començaran aquest octubre mateix.

És necessària la participació de tothom. Hem d’obrir una nova situació que acabi amb l’actual indefensió, aturi aquest reguitzell d’abusos i ens permeti assegurar el nostre futur.