dimarts, 9 d’octubre del 2012

SR. BRAULI DUART, JA N’ESTEM FARTS

Estem farts que cada vegada que arriba un director nou a la CCMA, a TV3 o a Catalunya Ràdio, ho faci amb prejudicis sobre la radiotelevisió pública i pensant que cal redimensionar-la com si fos un elefant vell, pesat i inservible. Ja estem farts que ens alliçonin sobre coses que fa anys que afrontem i resolem
Estem farts perquè portem gairebé 30 anys demostrant que fem una ràdio i una televisió de qualitat, de servei públic i que a més ha connectat amb una audiència que sovint ens ha fet líders. En aquests 30 anys, ens hem adaptat a tots els canvis tecnològics i hem estat un dels grups de comunicació capdavanters en la innovació, en l’ús de nous suports tecnològics, en la digitalització, en l’HD i també en la producció de nous formats de continguts dels programes.

Tot això ho hem fet les treballadores i els treballadors de TV3, malgrat els entrebancs externs, la forta competència de les privades i havent d’esquivar el control governamental partidista dels continguts, com ara, en que estem vivint una forta regovernamentalització dels mitjans.

Som els treballadors i treballadores, als qui aquesta direcció ha retallat el sou en més d’un 15%, eliminant drets socials que s’havien aconseguit en el Conveni Col·lectiu com l’ajut familiar, el fons social o el pla de pensions, ens ha ampliat unilateralment la jornada i ens ha reduït el sou en les baixes per malaltia.

En resum, vostè, sr. Duart i la seva direcció han destrossat el principi de negociació col·lectiva mentre els directius del seu equip segueixen cobrant uns sous molt per sobre de l’acceptable i sotmesos al secretisme. Com és possible que el sou del president de la Generalitat, del president del Govern d’Espanya siguin de domini públic i no podem saber què cobra un conseller de la CCMA?

Sabem, sr. Duart, que el camí que vostè i la seva direcció porten a cop de Pla de Viabilitat, Pla estratègic i nou marc laboral té pretensions d’acomiadaments col·lectius, d’ERO i d’externalització. Això li han encarregat a Price Waterhouse i els hi donen molts diners perquè expliquin com ens han d’acomiadar, mentre vostès segueixen gaudint dels seus sous de privilegi.

Ja li diem que ens oposarem amb totes les nostres forces al seu pla de desmantellament. Ja vam presentar un pla nosaltres, el projecte de Contracte-Programa dels treballadors:: manteniment del model de radiotelevisió pública de Catalunya, manteniment dels llocs de treball, increment de la producció pròpia, independència informativa per recuperar el prestigi davant de l’opinió pública. Utilitzar els recursos en produir amb qualitat, aquesta és la recepta dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio contra la crisi.

Dels discursos amenaçadors, ja n’estem farts, senyor Duart.

I per començar a demostrar-ho votarem SÍ a les mobilitzacions, SÍ a la vaga en el referèndum que ha convocat el Comitè els dies 14 i 15 d'octubre.