dilluns, 11 de març del 2013

A QUI LI INTERESSA DESMUNTAR LA COBERTURA INFORMATIVA TERRITORIAL DE TV3?

La direcció d’informatius improvisa una mala solució per contenir les crítiques pel desmantellament de les corresponsalies territorials que ja va començar al gener amb la supressió de les productores de comarques de Barcelona i de les altres demarcacions.

El tancament de corresponsalies i acomiadament de col·laboradors, ha estat una imposició del consell de govern de la CCMA condicionada per la conselleria de Presidència que acaba de repartir subvencions a les televisions i mitjans privats locals el passat 15 de febrer el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) .

Forçats pel malestar que s'ha estès pels territoris afectats pel tancament de les corresponsalies, per apaivagar les reaccions polítiques i ciutadanes contràries a la mesura, la Direcció de la CCMA i el mateix Govern, des del departament de Presidència, estan improvisant una falsa solució que ni garanteix una cobertura informativa suficient ni resol els problemes professionals i laborals creats.

Per les Terres de l’Ebre i Pirineus (Alt Urgell, Andorra..), proposen públicament el nyap d’un trasllat voluntari, sense reconèixer les places de destinació ni fer concurs de trasllat, tal com s’ha de fer per cobrir vacants o places de nova creació. No pretenen crear delegacions estables, el que volen fer és substituir provisionalment el que fins ara es feia amb productores que havien guanyat un concurs públic o amb col·laboradors històrics mercantils. Per tant, el que proposa la direcció és una mesura provisional, sense garanties laborals ni de futur pel manteniment de la cobertura informativa.

Tampoc és creïble el pla pels Pallars des de la delegació de la Val d’Aran que té un informatiu setmanal propi i una especificitat lingüística i territorial particular, a banda d’una ínfima dotació de plantilla.

Pel que fa a Perpinyà, no contemplen mantenir presència de TV3, i si cal, cobriran les notícies des de la delegació de Girona. Amb aquesta decisió es llencen per la borda 18 anys de corresponsalia, just quan fa només un any que per fi són legals les emissions de TV3 a la Catalunya Nord.

L''argument de l'estalvi econòmic que al·lega la direcció està agafat pel pèls: els 344 mil euros que diuen que estalviaran enguany en les corresponsalies suprimides, són una molt bona inversió en cobertura territorial, incomparable amb la inversió prevista aquest any d''un milió i mig d'euros per un plató virtual, o amb els salaris de cent deu a cent vint mil euros que cobren els directius de l’empresa o els que es mantenen en secret dels consellers, el president de la CCMA i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio.