dijous, 21 de març del 2013

SEGUIMENT MASSIU DE LA VAGA DE 12 HORES A TV3 . Comunicat del Comitè d'Empresa


Més d'un 95% de la plantilla de TV3 ha seguit la vaga convocada per l'Assemblea de treballadors en resposta a l'anunci del Consell de Govern d'una retallada substancial del pressupost de la Corporació per al 2013, que significaria una retallada d'un 25% del pressupot de personal i que posa en perill la plantilla i sobretot el model de la televisió pública i nacional de Catalunya, ara que és més necessaria que mai.


Començada la vaga, els treballadors s'han concentrat en el punt de trobada de les instal·lacions de Sant Joan Despí i s'han reunit en Assemblea, en què s'ha informat de l'anunci fet ahir pel Consell de Govern i de l'assitència demà a la Comissió de Control de la CCMA al Parlament.

També hi ha hagut nombroses intervencions de treballadors amb propostes diverses per fer més àmplia la resposta a les amenaces contra TVC i per conscienciar la societat del que pot perdre si se segueix afeblint la Televisió de Catalunya i la seva plantilla. S'han creat diverses comissions de treball que s'han reunit per separat en diferents indrets de TVC, mentre que tots els llocs de treball han quedat deserts.

La programació ha resultat alterada substancialment, sense programació en directe ni informativa, i feta a base de sèries o programes enllaunats.

Com a properes accions demà es farà una concentració de treballadors davant del Parlament durant la compareixença de la direcció de la CCMA i de TVC a la comissió de control. La concentració començarà a les 9 del matí. Convoquem tots els treballadors que demà al matí no estigueu planificats a sumar-vos a la concentració. És important ser molts!

D’altra banda dimecres de la setmana vinent es reunirà la comissió negociadora del Conveni i està previst un acte reivindicatiu de la plantilla per exigir el respecte a la negociació col·lectiva.

Les comissions de treball formades per treballadors estan preparant altres mobilitzacons que s’anunciaran oportunament.

El Comitè d’empresa valorem molt positivament la resposta de tots els treballadors tan pel que fa al seguiment de la vaga com l’organització i la determinació que han tornat a demostrar per defensar TVC i els llocs de treball.

No tolerarem el desmantellament de la Televisió publica i nacional de Catalunya!

Comitè d’empresa de TVC