dimarts, 26 de març del 2013

No volem directius que no defensen el model d'èxit de TV3 i als treballadors que el fan possible

La retallada pressupostària a la CCMA els darrers tres anys triplica la que ha patit el conjunt de la Generalitat i les seves empreses i TV3 és una de les televisions públiques més barates d'Europa. Això se li va dir a Brauli Duart durant la Comissió de Control Parlamentari de divendres 22 de març.

La corporació ha vist passar molts directors, tots en un grau o altre han aportat alguna cosa, però el que ha sostingut el lideratge i el prestigi de TV3 durant 30 anys no han estat els directius sinó la professionalitat i la feina de la plantilla.

Brauli Duart és un gestòcrata que intenta posar la ciutadania en contra nostra parlant dels salaris de conveni i en canvi amaga el seu sou i el del seu equip, sous per sobre dels cent mil euros. La seva contribució a les relacions laborals ha estat fins ara la de rebentar la negociació col•lectiva i els convenis i la de posar traves a la transparència.

Les mobilitzacions de la plantilla han provocat la fuga cap endavant d’aquesta direcció, portant-los a plantejar un avantprojecte de pressupost contra el model de TV3 i els treballadors. La hipòtesi de finançament catastrofista que fan no té en compte l'estira i arronsa entre els governs català, espanyol i europeu per relaxar els objectius de dèficit. El Parlament no ha aprovat el pressupost, i el govern, avui, no compta amb els suports polítics suficients per aprovar-lo. Fins d’aquí a un mes i mig no s’iniciarà el procés parlamentari pel seu debat i aprovació.

No pensem negociar un austericidi sense parlar del conjunt de mesures d'estalvi a aplicar, com les produccions associades encarregades a productores parasitàries per afinitats polítiques o d'altra tipus (i no estem parlant de totes) o del plató virtual que no és urgent i es pot esperar a temps millors per la despesa.

Per rebaixar els costos laborals, que la Direcció apliqui de manera immediata el topall salarial que ja fa temps que venim reivindicant i que ens estalviaria un milió llarg d'euros.

Exigim negociar el Contracte programa

Tothom a conveni, cap complement fora de conveni

La situació s'ha tensat. Seguirem lluitant. No volem directius que no defensen el model d'èxit de TV3 i als treballadors que el fan possible