diumenge, 26 de gener del 2014

DILLUNS 27: A TV3 I CATALUNYA RÀDIO FEM VAGA

DILLUNS 27 DE GENER:  A TV3 I CATALUNYA RÀDIO FEM VAGA

A TV3 l’horari de vaga és de 10 a 22h
A Catalunya Ràdio de 9 a 21h.
La vaga a TV3 començarà amb una  Assemblea  a la qual s’afegiran els treballadors dels estudis de TV3 d’IMAGINA
Els companys en vaga de Catalunya Ràdio vindran en TRAM a TV3 per reunir-nos tots a les12h.

Els motius de la vaga:
La direcció no respon als plantejaments presentats pels comitès d’empresa: pròrroga de la negociació, negociació de salari  plurianual,  regulació de complements i salaris fora de conveni. 

El President de la CCMA, Brauli Duart ha fet una proposta de més retallada de salaris que  castiga a tot el personal de conveni, però especialment als nivells mitjans i baixos de la tele i de la ràdio.

L’ estratègia de la direcció és apurar els terminis per deixar-nos sense conveni.

La proposta que fan va encaminada a bloquejar la negociació per portar-nos al dia 31 de gener quan acaba la vigència de conveni.  Brauli Duart es vol aprofitar de la reforma laboral del PP per desmantellar els convenis col·lectius i imposar noves retallades.

Retallades de salari i de conveni: Els treballadors de la CCMA hem sofert els darrers anys les mateixes retallades de salari i de drets que la resta de companys del sector públic, més un 5%  de rebaixa voluntària que ens estan aplicant des de 2011. La retallada que ja ens estan fent és d’ entre un 15% i un 30%, segons el cas.

Retallades de plantilla: des de 2011 han perdut la feina tots els treballadors temporals, també han eliminat  els col·laboradors i corresponsals territorials i  prop de 300 companys estan sent acomiadats en el PAC, procediment d’acomiadament col·lectiu, d’aquest estiu passat.  

Privatitzacions: aquesta direcció ha iniciat la privatització de la gestió de la publicitat per deixar-la en mans del sector privat, propiciant la pèrdua de control de la segona font d’ingressos d’una empresa pública.

Els treballadors ja estem tips de les amenaces, les retallades i les privatitzacions. La vaga del dia 27 és el començament d’una mobilització que continuarà fins que s’acabin les imposicions.

26 de gener de 2014