divendres, 31 de gener del 2014

Brauli Duart ha acabat amb 30 anys de negociació col·lectiva a TV3 i Catalunya Ràdio


Aquest migdia la direcció ha anunciat al Comitè d’empresa la finalització de la negociació dels convenis col·lectius.
Duart ha fet que ens comuniquin la seva decisió després d’haver comparegut davant la Comissió de control parlamentaria on s’ha estat evadint de donar respostes concretes als parlamentaris que li reclamaven claredat sobre  la vigència del conveni i li demanaven que allargués les negociacions.

La direcció ha anunciat en l'última reunió de la negociadora que obrirà un nou procés negociador per determinar les noves condicions laborals a TV3 i Catalunya  Ràdio. Durant aquest període es mantindrien temporalment les condicions laborals actuals dels treballadors. Tot plegat, un nou eufemisme per iniciar una modificació substancial de les condicions de treball per l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors i imposar una retallada salarial afegida al 30% de poder adquisitiu perdut.

Brauli Duart en dos anys ha aconseguit reduir la plantilla amb l'acomiadament col·lectiu de 269 treballadors, l'eliminació de col·laboradors territorials i de tota la contractació temporal.

Ara ens deixa sense conveni per imposar-nos per altres vies una retallada salarial, el mateix dia que també ens anuncia que ens tornaran a retallar el 7,14% del salari anual corresponent a una paga extra, per ordre de la Generalitat.

Aquesta direcció no n'ha  tingut prou amb les vagues massives del 27 i 30 de gener ni la manifestació multitudinària davant de Catalunya Ràdio i de la Corporació.

Duart, amb aquesta manera de fer ha aconseguit mobilitzar i indignar a la plantilla fins a un punt mai vist a TV3.
En una de les Assemblees més nombroses que hi ha hagut a l’empresa, s’ha aprovat fer vaga de 12 hores aquest diumenge dia 2 de febrer de 12 a 24h. L’horari de la vaga afectarà de ple la transmissió de la gala dels premis Gaudí.
S’ha aprovat amb una majoria aclaparadora fer vaga també dilluns 3  de 12 h a 2 de la matinada de dimarts 4.

No podem continuar amb una direcció piròmana que provoca i indigna a la plantilla contínuament. Han de marxar els directius que cobren sous desorbitats per burxar als treballadors amb una ma, i amb l’altra  fan dispendis milionaris en els platós dels nous telenotícies i en la compra de drets de la fórmula 1.