dijous, 16 de gener del 2014

L'ASSEMBLEA DE TV3 RECLAMA VAGA INDEFINIDA


L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE TV3 RESPON AMB DETERMINACIÓ A LES AMENACES DE LA DIRECCIÓ DE NOVES RETALLADES I D’EXTINCIÓ DEL CONVENI COL•LECTIU

L’Assemblea, en la que han participat uns 300 treballadors, reclama al Comitè d’Empresa la convocatòria de vaga indefinida a partir de l’1 de febrer.

També s’ha aprovat la desconvocatòria de les dues vagues de mitja hora que havien de coincidir amb l’estrena dels nous telenotícies i la seva substitució per vagues de 12 i 24 hores respectivament els dies 27 i 30 de gener. La vaga indefinida convocada a partir de l’1 de febrer, se sotmetrà a ratificació de la plantilla durant la jornada de vaga del dia 27.

A l’Assemblea s’ha explicat el tancament de la direcció en la negociació de conveni i que les darreres reunions de negociació només han servit per concretar el que va anunciar el President de la CCMA, Brauli Duart, quan va dir que la única cosa que volen acordar és la retallada salarial abans del 31 de gener, data en que expira la vigència del Conveni. Duart vol retallar al voltant de 15 milions d’euros la partida de personal, xifra que concretarà amb més precisió aquest divendres.

En la negociació, els representants dels treballadors han argumentat reiteradament que el cost humà de l’ERO que ens han infligit des de 2013 a 2016, haurà representat una rebaixa de quasi 40 milions d’euros en els pròxims 4 anys en el pressupost de personal. El Comitè ha presentat a la direcció un document reclamant que la negociació salarial sigui plurianual i que continui la vigència del conveni i la negociació més enllà del 31 de gener. La proposta alternativa dels treballadors per als sous i salaris és la següent: cap retallada més de sous i salaris dels treballadors de conveni, una reducció dels sous dels directius que s’inclourien a conveni amb eliminació de tots aquells complements no regulats. Pla de recuperació del poder adquisitiu perdut dels treballadors que s’iniciaria els últims anys de vigència d’aquest Conveni.

Estem tips de mantenir una direcció amb sous d’escàndol, superiors als 80, 90 i cent mil euros, i que no tenen intenció d’adequar-se al moment d’austeritat que ells pregonen fins que els hi decreti la Generalitat.

El mes de febrer farà sis anys que Brauli Duart és conseller de la CCMA, en porta dos com a President del Consell. La llei de la CCMA preveu la renovació dels consellers al cap de 6 anys de mandat, i ja li toca. Ja en tenim prou d’una direcció que imposa i no vol negociar.

Que facin cas del Referèndum dels treballadors i pleguin Duart i la seva direcció d’una vegada!!

Hem de portar a la negociació la determinació de l’Assemblea: Prou de rebaixes salarials, privatitzacions i desmantellament de conveni.

Reducció dels sous dels directius!!

EL 27, TOTHOM A LA VAGA I A DECIDIR EN ASSEMBLEA LA CONTINUÏTAT DE LA MOBILITZACIÓ I LA NEGOCIACIÓ!!