dimecres, 25 de març del 2009

De conveni en conveni

Apareix avui el número 50 del COCO3, que ja suma divuit anys d’aparició continuada. Aquesta revista la fem els afiliats de CCOO a TVC i ha estat durant tot aquest temps el principal òrgan d’expressió del sindicat a l’empresa.
Fa 23 anys que es va constituir la Secció Sindical de CCOO a TVC. Durant tots aquest anys, el sindicat ha sostingut la feina del Comitè d’Empresa; ha promogut les eleccions sindicals, primer impulsant candidatures unitàries, i després, a mesura que van anar apareixent altres sindicats, presentant les seves pròpies llistes electorals i aconseguint en cada elecció el suport majoritari de la plantilla. Així, conveni a conveni i amb l’esforç diari, hem anat construint i defensant un marc de drets laborals i professionals per als treballadors.

Tenim al davant reptes importants: La cobdícia del capitalisme ha provocat una crisi de gran abast del sistema econòmic i ara, guardats amb pany i clau els beneficis milionaris dels anys de bonança, el capital llença a l’atur a centenars de milers de treballadors i, en un exercici de cinisme sense escrúpols, tot apel•lant a la supervivència del sistema, pressiona per precaritzar les condicions de treball i congelar els salaris.
Aquest any passat els nostres sous es van incrementar en un 2%, un augment superior a l’IPC final però clarament insuficient per mantenir en termes reals el nostre poder adquisitiu. L’índex oficial ja va mostrar en el seu moment, amb la introducció de l’euro, la seva virtualitat i com n’és de manipulable des de les institucions i els mercats. Ara s’obre la negociació del nou conveni i hem de posar damunt la taula la defensa del manteniment real dels nostres salaris.