dimecres, 25 de març del 2009

"Jo mano, tu manes, ells manen" per Maragda Gratallops


Si hi ha una cosa que em tingui intrigadíssima des de fa un parell d’anys és aquest edifici llargarut del costat del CEI que li hem estat veient l’esquelet pelat de formigó una porrada de temps i que ara sembla que es comença a tapar, doncs encara no pensen acabar-lo del tot i només li fan parets i finestres per conservar l’obra.
Com sempre que el dubte m’aclapara, he d’anar a demanar la docta opinió de la Rebeca que, un cop més, disposa de la resposta esperada.
- Aquest edifici, Maragda? És que encara no saps que hi ha d’anar el CPPAA ?
- Encara més ampliacions del CPA? No hi ha prou barracons i modulars?
- Et dic CPPAA, amb dues P i dues A.
- I què volen dir aquestes lletres?
- Són les sigles de Centre de Prejubilacions Avançades. Com que serà un edifici sense acabar, sense aire condicionat, sense mobles… hi portaran els majors de 55 anys perquè es vagin adaptant i tornant receptius a les ofertes de prejubilació.
- A mi, la veritat, això em sona més aviat a camp d’extermini…
- És que per acceptar les irrisòries ofertes que pensen fer es necessitarà esperit de sacrifici o desesperació febril!
- Et veig molt catastrofista, Rebeca! Tu creus que la direcció té aquestes intencions?
- La direcció em sembla que està entretinguda en altres coses… millor dit, les no sé quantes direccions que tenim. Perquè de moment tenim el consell de govern, la directora general i la directora de la tele discutint qui té la facultat d’aprovar el pressupost de les ulleres d’en Cuní.
- Què em dius ara!
- I com que el Consell de Govern de Ganduxer Street vol manar en alguna cosa, ara ells han d’aprovar la llista de jubilats de cada empresa, per exemple.
- Es deuen voler assegurar que tothom tingui el rellotge de regal, no?
- No siguis babaua. Els de la Corporació volen manegar tant que aquí a Sant Joan Despí han posat vigilància especial al dau giratori dels logos que tenim a la teulada per por que se l’enduguin a Ganduxer Street.
- Però ja tenen lloc allà per posar-lo?
- Per mi, que se’l posin on els hi càpiga.