divendres, 21 de març del 2014

LA FERMESA DELS TREBALLADORS PERMET SEGUIR NEGOCIANT A TV3 I CATALUNYA RÀDIO



Els Comitès de Vaga de TV3 i Catalunya Ràdio van rebutjar la proposta de retallada que la direcció de la CCMA va plantejar com a ultimàtum en la última reunió del 19 i 20 de març. Aquesta proposta seguia contemplant una nova retallada de sous base, antiguitat i nòmina variable i ni tan sols era capaç d’incorporar la promesa equiparació dels treballadors de Catalunya Ràdio i de les antigues empreses tecnològiques, fusionades ara dins de CCMA, SA. La Direcció tampoc va voler comprometre’s a aturar la privatització de la gestió de la publicitat.

Amb fermesa i de manera unànime, els dos comitès de vaga i tots els sindicats que els composen van decidir plantar-se davant de l’ultimàtum.

Finalment, la direcció va haver d’acceptar perllongar els terminis de negociació fins el 30 de maig de 2014, període durant el qual es mantenen les condicions laborals dels convenis de TV3 i Catalunya Ràdio, que la direcció havia donat per liquidats el 31 de gener passat. Ara ja es deixa clar que es negocia un nou Conveni i que durant aquest període de temps no hi haurà CAP NOVA RETALLADA SALARIAL.

Durant aquests dos mesos, també es crearà una Comissió Paritària que analitzarà els complements fora de Conveni i el sou dels directius fora de Conveni, i si s’arriba a acords s’incorporaran al nou marc laboral.

La posició de rebuig a les noves retallades, que es va expressar en el vot massiu en el referèndum de la setmana passada, així com el pla de mobilitzacions fins a finals de maig que també es va aprovar en aquella consulta, han estat decisius per ampliar els terminis negociadors.

Per tant, des de CCOO de TV3, plantegem  la continuïtat en la mobilització ferma i unitària dels treballadors com a eina per avançar en la negociació d’un conveni digne i sense retallades.

Sant Joan Despí, 21 de març de 2014