dilluns, 31 de març del 2014

DUART DIU QUE JA NO HI HA DÈFICIT PRESSUPOSTARI


Divendres 28 de març, Brauli Duart va anunciar al Parlament que la CCMA no té dèficit l’any 2013. Els 11 milions que ens va amenaçar amb treure’ns de la partida de sous i salaris els han eixugat amb ajustos en inversions i continguts. Han quadrat un pressupost amb 225 milions d’aportació de la Generalitat i 60 milions d’euros de publicitat.

Per a 2014 la direcció compta amb 232,5 (225 + 7,5) milions d’aportació de la Generalitat, amb uns ingressos de publicitat que han pressupostat a la baixa (58 milions), ara que tots els experts fan la previsió d’un increment per sobre dels 60 milions d’euros. A més, la massa salarial es redueix en 6 milions per efectes del PAC.

Reiterem la nostra proposta econòmica: Els sous d’alguns directius i personal fora de Conveni són escandalosos. Duart al Parlament va reconèixer que entre 11 directius cobren 1.100.000 euros l’any (a 100.000 euros/any de mitjana). Això sí que s’ha de reduir, implantant un salari màxim a la CCMA. Amb aquesta reducció i la regulació de complements fora de conveni, n’hi ha més que suficient per assumir els nostres sous de 2014. I també per començar els anys 2015-2017 la recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2010/2011. No cal cap nova retallada de sous de Conveni.

ELS PRESSUPOSTOS SÓN UN ENGANY,
CAP MÉS RETALLADA

No afluixem. En aquests dos mesos de negociació, els Comitès de TV3 i Catalunya Ràdio no haurien d’entrar en el terreny de la direcció ni acabar assumint la lògica empresarial que vol una reducció salarial, només perquè el seu dogmatisme dicta que encara cobrem massa, després del 25% que hem perdut en 3 anys.

Cal que el Comitè d’Empresa exigeixi una nova revisió de les xifres i els pressupostos 2014, perquè ens han tornat a enganyar intentant carregar sobre la plantilla una nova retallada afegida als acomiadaments, a la retallada de sous, de drets laborals i de conveni i perquè estant amenaçant el futur de TV3 amb el procés de privatització de Comercial.
Aquests dos mesos de negociació han de servir per aconseguir el Conveni de l’equiparació i de l’inici de la recuperació del poder adquisitiu dels nostres salaris.

Aquesta negociació ha d’anar acompanyada d’un pla de mobilitzacions i accions. El dia de Sant Jordi ens hem de fer visibles al carrer i des de finals d’abril fins a finals de maig el calendari polític i esportiu ha de mostrar clarament que el conflicte laboral que Duart va iniciar fa més d’un any continua obert

Sant Joan Despí, 31 de març de 2014