dijous, 13 de març del 2014

SÍ: Rebutjo la proposta de la direcció


CCOO hem fet una assemblea d’afiliats amb presència del nostre advocat Javier Nuín, oberta a la participació de simpatitzants i companys que volien tenir informació sobre la situació en què ens trobem davant del referèndum al final del procés negociador que es va obrir el 19 de febrer.
A la reunió, l’advocat ha respost multitud de preguntes sobre les conseqüències de la proposta de la direcció i les possibilitats que s’obren després del referèndum.
La primera conclusió unànime de tots els reunits és que cal treballar activament per ACONSEGUIR UN REBUIG MASSIU A LA PROPOSTA DE LA DIRECCIÓ I EL SUPORT AL PLANTEJAMENT DEL COMITÈ D’EMPRESA DE SEGUIR LA NEGOCIACIÓ I LA PRESSIÓ DE LA MOBILITZACIÓ.
Una altra conclusió és que cal defensar els afectats del PAC de les conseqüències molt negatives que podria tenir per a ells la rebaixa de sou que pretén aplicar la direcció.
També cal aprofundir la línia de denúncia política de l’externalització de Comercial i l’estratègia del govern i de la direcció de venda a bocins de TV3 i Catalunya Ràdio.
El debat ha girat entorn a les accions que pot emprendre la direcció en cas que rebi el rebuig a les seves propostes en el referèndum. La línia a seguir ha de ser la continuïtat en la mobilització i la pressió política per forçar la direcció a renunciar als seus plans de retallades a TV3. Cada pas que s’ha donat en aquest conflicte ha estat gràcies a les mobilitzacions.
Si, malgrat tot, la direcció segueix endavant amb el procés de modificació col·lectiva substancial de condicions de treball per l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, hem d’engegar també la línia de la defensa jurídica. Segons els nostres assessors jurídics i també assessors independents consultats per un grup de treballadors, aquest procediment pot estar viciat d’origen per plantejar-se enmig de l’execució d’acomiadaments col·lectius que encara seguiran fins a 2017 i podria contradir el que la direcció va signar a l’acta final del PAC, on assumia el compromís de no fer cap 41 durant aquest termini “per les mateixes causes del PAC”. Sobre aquestes argumentacions, caldrà bastir la impugnació jurídica del 41, si s’arriba a presentar per la direcció de la CCMA.
DIJOUS I DIVENDRES CAL UNIR ESFORÇOS EN UN VOT MASSIU:
SÍ AL REBUIG A LA PROPOSTA DE LA DIRECCIÓ
SÍ A UN PLA DE MOBILITZACIONS PER SEGUIR NEGOCIANT