dilluns, 3 de març del 2014

L’IMMOBILISME ÉS DE LA DIRECCIÓ, ELS TREBALLADORS TENIM PROPOSTES


Entrem a les últimes reunions del primer termini del procés negociador que es va obrir el dia 21 de febrer. Dijous 6, segons el plantejament de la direcció, s’hauria d’arribar a un acord econòmic.

La direcció segueix proposant una REBAIXA DE TOTS ELS CONCEPTES SALARIALS. Les més destacades: Un 7,25% de reducció de tots els conceptes salarials a TV3, l’eliminació de la flexibilitat consolidada, 3 dies menys de vacances anuals i la consolidació en conveni de l’horari de 37,5 hores setmanals, així com la possibilitat de distribució irregular d’un 20% de la jornada amb 5 dies d’antelació sense cap compensació, aplicable a tots els horaris.

Els dos comitès de vaga de TV3 i de Catalunya Ràdio han presentat un document de propostes que demostra que no CAL CAP MÉS RETALLADA DELS CONCEPTES SALARIALS DE CONVENI. Sobre la base de la reducció dels sous fora de conveni i l’eliminació o regulació dels complements fora de conveni (que actualment sumen més de 10 milions d’euros per sobre dels salaris regulats) i amb l’aplicació d’un salari màxim a la CCMA d’uns 75000 euros anuals, es poden reduir prop d’1,5 milions d’euros de la massa salarial que, juntament amb la rebaixa pels acomiadaments del PAC, són suficients per ajustar un pressupost amb 306 milions d’ingressos per a 2014. Un conveni 2014-2017 faria possible, amb les rebaixes automàtiques pel PAC, eliminar el RAV (un 5% de la massa salarial en 3 anys són uns 20 milions d’euros mentre la rebaixa pel PAC entre 2015 i 2017 suma 34 milions i a partir d’aquí 16 milions per any) i fins i tot començar a aplicar augments de sou per recuperar part del poder adquisitiu perdut.

CC.OO. proposem a més dues mesures més de rebaixa de la massa salarial: la incentivació de reduccions de jornada voluntàries amb reduccions de sou i una moratòria per a 2014 que faci que conceptes de nòmina variable es compensin en temps de descans allà on l’organització de la feina ho faci possible.

Però la direcció Duart-Farré continua INAMOBIBLE I AUTORITÀRIA. Volen retallada de sou per aquest any i sostinguda en els propers 3 anys (ens volen aplicar la retallada del 7,25% encara que el govern no retalli la paga extra els anys pròxims), retallada de variable i carregar-se l’estructura horària. Ni tan sols garanteixen el manteniment de la plantilla ni es comprometen a mantenir la producció interna i a no externalitzar més producció i/o departaments sencers de l’empresa.

HEM DE SOSTENIR LA FERMESA DELS COMITÈS NEGOCIADORS AMB LA MOBILITZACIÓ. Per guanyar un conveni sense CAP MÉS RETALLADA cal un canvi de guió com el que vam fer el mes de febrer amb les accions dels premis Gaudí, de les 12 hores amb Brauli, la del palau de congressos, les concentracions a la plaça Sant Jaume i el calendari de vagues que va proposar el Comitè d’empresa, entre d’altres.

DIMARTS 4 DE MARÇ A LES 15,30 HORES
TOTES I TOTS A L’ASSEMBLEA
Sant Joan Despí, 3 de març de 2014