dimarts, 18 de març del 2014

NEGOCIACIÓ SÍ, CLAUDICACIÓ NO


1500 treballadors de TV3 vam rebutjar dijous i divendres passat la proposta de noves retallades de la direcció i vam mandatar el Comitè d’Empresa per seguir la negociació. 

Aquest dilluns 17 de març, a la primera reunió convocada per “conèixer oficialment” els resultats del referèndum, la direcció ens va comunicar que ens donaven un ultimàtum de negociació durant tot el dia d’ahir per arribar a un “principi d’acord” econòmic, perquè no es podien prorrogar els terminis establerts el passat 19 de febrer.

Davant d’aquesta imposició de la direcció, els membres de CCOO al Comitè de Vaga vam plantejar:

  1. No acceptar la imposició de negociar “a mata-degolla” en un dia.

  1. Presentar la proposta dels Comitès de Vaga del 5 de març com a punt de partida de negociació. Aquesta proposta es basa en qüestionar els pressupostos de la direcció i mostrar que és possible un pressupost 2014 sense cap retallada de sous de conveni, planteja la reducció de despeses en inversions i compra de productes i una nova estructura salarial per als directius i el núvol basada en un sou màxim per trams.

  1. Plantejar també com a línies vermelles la no externalització de Comercial i la protecció de totes les mesures socials i salarials d’acompanyament pels afectats pel PAC.

Aquesta línia no va ser seguida per la majoria del Comitè de Vaga (Candidatura i SPC), que van decidir “explorar” vies per arribar a un acord econòmic sobre la base de “modificacions” de la proposta de la direcció rebutjada pels treballadors, amb l’acceptació tàcita d’una retallada de sous base i antiguitat de Conveni. Per aquest motiu, es va votar en el Comitè de Vaga i els tres membres de CCOO vam votar contra aquest plantejament.


És cert que la direcció, durant la reunió, va admetre que podia entrar en garanties sobre manteniment de la producció interna, protecció als afectats del PAC i exempció de la retallada només als nivells A, B i B1, sempre condicionades a un acord econòmic basat en la acceptació del eixos bàsics de la proposta que vam rebutjar en referèndum. Quant a les externalitzacions, la de Comercial la mantenen i obren la porta a noves externalitzacions que només es farien amb “acord amb els treballadors”.



Finalment, ja de nit, la direcció va imposar un nou termini fins dimecres 19 de març per arribar a un principi d’acord econòmic per seguir amb la negociació d’altres aspectes d’horaris i flexibilitat que conformarien el Conveni.



CCOO, i també la CGT, no vam signar l’acta de la reunió per desacord amb la nova imposició per part de la direcció d’un ultimàtum per a la negociació.



No es correspon en absolut aquesta nova imposició amb la força i la unitat mostrada pel 89% de la plantilla que va manifestar clarament que NO VOL CAP MÉS RETALLADA DE SOUS DE CONVENI, QUE VOL RETALLADES DE SOUS DEL NÚVOL I DELS DIRECTIUS I QUE NO VOL EXTERNALITZACIONS.



Les pròximes reunions de negociació es fan dimarts 18 a les 16 hores a Recursos Humans de TV3, es tracta d’ una sessió “tècnica” sobre els sous del núvol, i dimecres 19 a les 10 hores a la CCMA una nova reunió plenària de negociació.



El Comitè d’Empresa ha de convocar una assemblea de treballadors per explicar aquesta nova fase de negociació i insistir en què només la mobilització i la pressió política poden aturar una nova retallada a la CCMA.